Menü Bezárás

Polgári búcsúsztató

A polgári búcsúztatás vallástól és felekezeti hovatartozástól független búcsúztatási forma. Az elmúlt évek során egyre elfogadottabbá és kedveltebbé vált, mivel minden esetben személyre szabott, egyedi szertartás során történik meg az elhunytról való megemlékezés. Versek, irodalmi szemelvények, dalok, zenei betétek adják a keretét a búcsúztatónak, amelynek során beszélünk az elhunyt életútjáról, felidézzük jellemző tulajdonságait, családi – társadalmi kapcsolatait, elért eredményeit, azokat a hozzá kötődő emlékeket, amelyek megjelenítik előttünk valamikori alakját. Megfogalmazzuk azokat a gondolatokat, érzéseket, amiket a gyászoló hozzátartozók a szívükben éreznek, de nem tudnának kimondani azokban a percekben. Igyekszünk méltó emléket állítani az elhunytnak, és úgy idézni fel az alakját, hogy mindenki, aki a temetésén részt vett, maga előtt lássa őt, és megnyugtatóan el tudjon búcsúzni tőle.

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. Ők itt maradnak bennünk csöndesen még, Hiszen hazánk nekünk a végtelenség. Emlékük, mint a lámpafény az estben, Kitündököl és ragyog egyre szebben És melegít, mint kandalló a télben, Derűs szelíden és örök fehéren. Szemünkben tükrözik tekintetük még S a boldog órák drága, tiszta üdvét Fölissza lelkünk, mint virág a napfényt És élnek ők tovább, szűz gondolatként.”

/Juhász Gyula/

Polgári búcsúztatót nemcsak a hagyományos temetéseken biztosítunk. A kegyeleti rendezvénytermünkben is lehetőség van a hamvak elvitele előtt a búcsúztatás megtartására, de amennyiben a hozzátartozó úgy dönt, akár a család otthonában is megtartható a búcsúztatás, zárt családi körben, meghitt körülmények között. Polgári búcsúztatás kérhető a különleges temetési formák választása esetén is, a hamvak szétszórásának helyszínén. A nem hagyományos temetéseknél is nagyon fontos a búcsúzás – hogy megtörténjen az életút lezárása, az elengedés és az elköszönés szertartása. Ennek elmaradása sokszor súlyos hiányérzethez vezet, és megnehezíti a gyász feldolgozását is. Bármilyen elképzelése, kívánsága van a polgári búcsúztatás menetével kapcsolatban, keressen bátran bennünket, és mi segítünk önnek abban, hogy valóban személyre szóló szertartás keretében belül vehessen végső búcsút elhunyt hozzátartozójától.

Leggyakoribb zeneszámok

Schopin – Edur etud
Albinoni – Adaggio
Ennio Morricone – Once upon a time in the West
Beethoven – Hegedűverseny
Beethoven – Moonlight Sonata
Demjén – Honfoglalás
Máté Péter – Elmegyek
Zorán – Kell Ott Fenn Egy Ország
Szandi – Búcsúznunk kell
Sztankay István – Alex Tamás BÚCSÚDAL
Alex Tamás – Emlékdal (Csak a jók mennek el)
Szabó Gyula – Úgy múlik el az életünk

Cégünk munkatársai készséggel állnak az önök rendelkezésére egyedi zeneszámok beszerzésében, kiválasztásában.